Schimmelnagel behandeling

Schimmelnagels kunt u herkennen aan een bruine of gele verkleuring die meestal ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. Schimmels vertonen zich vaak onder de nagel van de grote of juist kleine teen.
Deze tenen staan namelijk het meest onder druk in uw schoenen.
De lengtegroei van de nagel is geremd en daardoor kan de dikte van de nagel toenemen.
Soms is de verkleurde nagel erg brokkelig of zit deze los.Een schimmelnagel wordt in de medische wereld onychomycose genoemd, maar is in de volksmond beter bekend als kalknagel.

Als u last heeft van een schimmelinfectie op de huid van uw voeten, is het risico op een schimmelinfectie onder uw nagels ook groter. En wanneer er een beschadiging van de nagel is, dan is de kans ook groter.
Als de verbinding tussen de nagelplaat en het nagelbed is verbroken, hebben schimmelsporen de ruimte om te kunnen uitbreiden. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving. De vochtige nagelplaat is daardoor een aantrekkelijke plek. Sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus eenvoudig mee in contact.
Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden , sporthallen, hotels en sauna’s kunt u een schimmelinfectie oplopen. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Maar u kunt ook een schimmelinfectie oplopen als u in een schoenenwinkel nieuwe schoenen past zonder uw eigen kousen te dragen.

Een schimmelnagel geneest vrijwel nooit vanzelf. Is de nagel door schimmel geïnfecteerd, dan kan de infectie zich langzaam uitbreiden. Met als mogelijk gevolg dat alle nagels van uw tenen worden aangetast.

De behandeling van schimmelnagels is een langdurig traject.
De schimmelnagel kan door orale medicatie behandeld worden. Dit schrijft een arts voor, maar is belastend voor de lever en nieren. Niet zonder bijwerkingen.

Een andere manier om schimmelnagels te behandelen is met een lokaal anti-schimmelmiddel ( Amorolfinelak).
Daarnaast hebben ook uw schoenen en sokken behandeling nodig, in de vorm van een strooipoeder met schimmeldodende bestanddelen ( Daktarin strooipoeder).

Dagelijks huishoudazijn op de nagels aanbrengen , om een zuur milieu te creëren.

Uw pedicure freest de verdikte nagels dunner, waardoor aangetaste delen worden verwijderd.

Inhoud behandelpakket kalknagels:

  • Flesje Amorolfine lak
  • Anti-mycose strooipoeder voor sokken en schoenen
  • Azijn
  • Overzichtelijke gebruiksaanwijzingen; stap voor stap uitleg
  • Prijs pakket  € 33,95