Schimmelnagel behandeling
Schimmelnagels kunt u herkennen aan een bruine of gele verkleuring die meestal ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. Schimmels vertonen zich vaak onder de nagel van de grote of juist kleine teen.
Deze tenen staan namelijk het meest onder druk in uw schoenen.
De lengtegroei van de nagel is geremd en daardoor kan de dikte van de nagel toenemen.
Soms is de verkleurde nagel erg brokkelig of zit deze los.Een schimmelnagel wordt in de medische wereld onychomycose genoemd, maar is in de volksmond beter bekend als kalknagel.

Als u last heeft van een schimmelinfectie op de huid van uw voeten, is het risico op een schimmelinfectie onder uw nagels ook groter. En wanneer er een beschadiging van de nagel is, dan is de kans ook groter.
Als de verbinding tussen de nagelplaat en het nagelbed is verbroken, hebben schimmelsporen de ruimte om te kunnen uitbreiden. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving. De vochtige nagelplaat is daardoor een aantrekkelijke plek. Sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus eenvoudig mee in contact.
Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden , sporthallen, hotels en sauna’s kunt u een schimmelinfectie oplopen. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Maar u kunt ook een schimmelinfectie oplopen als u in een schoenenwinkel nieuwe schoenen past zonder uw eigen kousen te dragen.

Een schimmelnagel geneest vrijwel nooit vanzelf. Is de nagel door schimmel geïnfecteerd, dan kan de infectie zich langzaam uitbreiden. Met als mogelijk gevolg dat alle nagels van uw tenen worden aangetast.

De behandeling van schimmelnagels is een langdurig traject.
De schimmelnagel kan door orale medicatie behandeld worden. Dit schrijft een arts voor, maar is belastend voor de lever en nieren. Niet zonder bijwerkingen.

Een andere manier om schimmelnagels te behandelen is met een lokaal anti-schimmelmiddel.
Daarnaast hebben ook uw schoenen en sokken behandeling nodig, in de vorm van een spray met schimmeldodende bestanddelen.

Kalknagels. Ontsierend, vervelend en voor velen een bron van schaamte.
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft weleens een kalknagel of schimmelnagel. Jong, oud, man of vrouw; het kan iedereen gebeuren. Soms heb je ze aan de nagels van je handen, maar meestal aan die van je voeten. Deze worden dan ook zorgvuldig weggestopt en voor het oog verborgen. Zonde! zeggen wij: Free those feet!

Kalk- en schimmelnagels, wij zien ze de hele dag. En geloof ons, wij hebben alles al gezien. Dus ben je een beetje gereserveerd om je voeten bloot te geven? Dat is niet nodig, want de gêne verdwijnt zodra je bij ons over de drempel stapt. En de blijdschap begint als onze specialist je onder handen neemt.

Iedereen probeert weleens een huis-tuin-en-keukenmiddeltje of haalt een product bij de drogist. En we weten allemaal dat het niet of nauwelijks werkt, ook niet na regelmatig gebruik. Kalk- en schimmelnagels zijn namelijk een hardnekkig probleem. De beste oplossing, eigenlijk de enige oplossing, is onze zeer effectieve Tiptoe treatment. Een serie  kalknagel behandelingen, gecombineerd met een aantal thuisproducten uit onze speciale Tiptoe productlijn in combinatie met de PACT-therapie. Al de producten zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en bewezen effectief.

Gratis intakegesprek
Je krijgt een gratis en vrijblijvend intakegesprek in onze praktijk. We leggen de behandeling aan je uit, bespreken wat er van jou wordt verwacht en wat je van ons kunt verwachten. We maken foto’s van de nagel(s), zodat je deze voor en na de kalknagelbehandeling kunt vergelijken. Tijdens het intakegesprek kun je uiteraard ook al je vragen stellen. Per mail ontvang je van ons vervolgens een behandelplan en een prijsopgave. 

Kalknagel behandeling
Hierbij wordt de kalknagel eerst, geheel pijnloos, dun gefreesd en opgeruwd. Vervolgens reinigen we de nagel met alcohol en brengen we een speciale blauwe gel aan die we tien minuten laten intrekken. Hierna plaatsen we een lamp (PACT-lamp) met rood led-licht op de nagel die de gel activeert. Hierdoor ontstaat er singletzuurstof. Dit is ruim honderd keer actiever dan radicale zuurstof en beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor deze 100% afsterft.

De behandeling voeren we drie keer uit binnen tien dagen. Er volgt na een maand nog een vierde behandeling. Tussendoor worden er foto’s gemaakt zodat je de voortgang kunt ‘monitoren’ en het verloop van het proces kan zien. Je krijgt uiteindelijk een hele nieuwe en gezonde nagel terug.

Van u wordt verwacht dat u dagelijks aan de slag gaat met de produkten uit het antischimmel nagelpakket.Dat betekent de aangedane nagel(s) dagelijks druppelen, voeten insmeren met het beschermende schuim en de schoenen insprayen.

Nazorg
Nadat de nagel volledig hersteld is blijft het noodzakelijk om de schoenen nog steeds dagelijks te reinigen na het dragen hiervan. Ook is het noodzakelijk dat er preventie wordt genomen in: na het zwemmen de voeten ontsmetten met een antiseptische spray, de nagelknippers uitkoken, gebruik ook zuurstof doorlatende nagellak. Daarnaast bent u welkom dat u 1 keer per jaar gratis langs kan komen voor een ‘controle’ op de nagels. 

Prijs berekenen
Zie de prijzen per nagel(s) hieronder in het overzicht:

Aantal nagels Prijs per behandeling
1 nagel besmet € 35,00
2 nagels besmet € 35,00
3 nagels besmet € 47,50
4 nagels besmet € 60,00
5 nagels besmet € 72,50
6 nagels besmet € 85,00
7 nagels besmet € 97,50
8 nagels besmet € 110,00
9 nagels besmet € 122,50
10 nagels besmet € 135,00

Na het gratis intakegesprek zullen de besmette nagels verwerkt worden in een vrijblijvende offerte. Deze ontvangt u na het intakegesprek.

 

Antischimmel nagelpakket voor thuis gebruik
Alle producten voor een effectieve thuisbehandeling van de schimmelnagelinfectie treft u aan in
het Tiptoe antischimmel nagelpakket. Dit pakket kost € 175,00 en bevat de volgende producten:

 • tiptoe naildrops 10 mL. Nagellotion met werkzame stof gebaseerd op lichaamseigen
  aminozuren. Met dit product bestrijdt u direct de schimmel op de nagel zodat de nagel
  schoon (zonder schimmel) weer kan uitgroeien tot een gezonde nagel.
 • tiptoe care foam 100 mL. Verzorgende schuim voor de voeten. Dit product brengt een
  beschermend laagje op de huid aan. U voorkomt hiermee de kans op herbesmetting.
 • tiptoe protect your feet 75 mL. Antibacteriële verzorgende spray voor schimmelgevoelige
  voeten. Dit product is speciaal bedoeld om bij natte omstandigheden na het gebruik van
  een zwembad, sauna of – in zijn algemeenheid – een situatie waarbij je merkt dat het niet
  echt schoon is (bijvoorbeeld watersporten of een camping).
 • tiptoe clean your shoes 75 mL. Antibacteriële spray voor schoenhygiëne en het weren en
  doden van schimmels. Dit product past u toe op de schoenen die u heeft gedragen.
 • Borstel. Om de nagels te reinigen gebruikt u 1 maal per week de bijgeleverde borstel.
  Borstel de besmette nagel onder de kraan schoon. Na het gebruik van de borstel dient u de
  borstel te reinigen. Dit kan in de vaatwasser op minimaal 70 graden Celcius. U kunt ook de
  borstel afspoelen met water en daarna onderdompelen in een glaasje met alcohol (80% en
  minimaal 1 kwartier). Laat vervolgens de borstel in de lucht drogen.
 • Lamisil Once : voetschimmelbehandeling die slechts 1 keer hoeft te worden aangebracht. Verdeel de geloplossing gelijkmatig over 2 voeten, 2 minuten laten drogen ( niet inmasseren ) .
  De voeten 24 uur niet wassen/nat maken.
 • Urea 40 zalf : aanbrengen op de aangedane nagel(s) gedurende enkele dagen. Maakt de nagels zacht. Nagels worden gefreesd door uw medisch pedicure: de producten komen makkelijker bij he doel.

Tiptoe producten bestaan uit natuurlijke aminozuren met een antimicrobiële werking gericht tegen schimmels. Tiptoe producten zijn heldere, kleurloze en geurloze vloeistoffen en bevatten geen conserveermiddelen en parfum. De bestanddelen zijn volledig biologisch afbreekbaar.

De producten zijn uiteraard ook los te bestellen bij uw Tiptoe specialist. De prijzen zijn:

 • Tiptoe naildrops 10 mL (€ 64,95)
 • Tiptoe care foam 100 mL (€ 32,50)
 • Tiptoe protect your feet 75 mL (€ 29,50)
 • Tiptoe clean your shoes 75 mL (€ 29,50)